В рамките на тази седмица МААЕ ще съобщи първите заключения във

...
В рамките на тази седмица МААЕ ще съобщи първите заключения във
Коментари Харесай

МААЕ започна инспекции в Украйна

В рамките на тази седмица МААЕ ще съобщи първите изводи по отношение на инспекциите

Международната организация за атомна сила (МААЕ) заяви през вчерашния ден, че е почнала инспекциите си в Украйна, които бяха поискани от украинските управляващи, откакто съветският президент Владимир Путин обвини Киев, че конструира “мръсна бомба ”, съобщи Франс прес, представена от.

Инспекторите от МААЕ “започнаха и скоро ще приключат инспекциите на два обекта в Украйна ”, съобщи основаната във Виена организация.

Генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси съобщи, че в границите на тази седмица ще заяви “първите изводи по отношение на инспекциите на двата обекта ”, се споделя в изказване на МААЕ.

Инспекторите бяха изпратени в Украйна по искане на украинското държавно управление.

Русия упреква Киев, че се готви да употребява “мръсни бомби ” против съветските сили в Украйна. Украинското държавно управление обаче подозира, че самата Русия желае да употребява “мръсна бомба ” и да трансферира виновността за това на Украйна. Според Киев възможен претекст за това може да е желанието на Москва да си сътвори предлог за използването на нуклеарни оръжия в Украйна, където съветските сили губят позиции.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР